OBS De Meerpaal
Een Creatieve school!

Onze Schooltuin

26-05-2021
Geschreven door: Karam en Mert uit groep 6
Elke dinsdagochtend gaan we vanuit huis naar de schooltuin. Dit is erg leuk! We mogen dingen planten en straks mogen we het ook mee naar huis nemen.
Elke week is er iets gegroeid en dat is leuk om te zien. Iedereen is erg vriendelijk en het is gezellig.We beginnen de ochtend in een kring. Daar leggen ze uit wat we gaan planten, zoals de afrikaantjes, of hoe we het moeten planten en hoe je het moet noemen.
Hierna pakken we elk een emmer met daarin een schep, een schrepel en een harkje en dan lopen we naar onze tuintjes.

Eerst gaan we alle aarde los maken en alle onkruid eruit halen. Het onkruid doen we in onze emmer. Als je klaar bent, kun je iemand anders helpen.Als de bel gaat, dan gaan we kijken bij meneer Karel en hij doet voor wat we moeten doen.Dan gaan we naar de kruiwagen en daar halen we de spullen op: plantjes en zaadjes.Deze gaan we planten. Dit moet voorzichtig gebeuren, want anders gaan de plantjes kapot.
De zaadjes moet je niet te diep planten, want dan duurt het heel lang voordat ze gaan groeien, maar ook niet bovenop, want dan eten de vogels het op.Als we klaar zijn, moeten we de emmers terugbrengen en sluiten we af in de kring.
Belangrijk: je moet oude kleren aan en laarzen, want het is erg modderig!                             

Wat hebben we tot nu toe geplant
een afrikaantje met verschillende soorten sla en andijvieRadijs & spinazie

mais en zonnebloemeneen dahlia en een bloemenmix.De bloemen zorgen ervoor dat de zaadjes beter groeien. Het afrikaantje stinkt en daar houden de vliegjes niet van.

Onze huisdieren

 
Powered by BasisOnline